-
Your shopping cart is empty!
در سالهای اخیر با توجه به نوسانات شدید نرخ ارز، عدم ثبات اقتصادی و ریسکهای سیاسی، تمایل ایرانیان به مهاجرت و سرمایه گذاری در خارج از کشور، زیاد شده است. براساس گزارش تجارت نیوز، ایرانیان تا سال 1402، 1700 میلیارد دلار در خارج از کشور سرمایهگذاری انجام دادهاند.
با سرمایهگذاری بینالمللی در کشورهایی پر رونق و با اقتصاد نوظهر میتوانید صرفاً به نوسانات بازار داخلی متکی نباشید و با سرمایه گذاری و اخذ اقامت، ریسک نقدینگی خود را کاهش دهید. از سرمایهگذاری در کشورهای خارجی، میتوان به ثبت شرکت، کارآفرینی، استارتاپ، خرید ملک و ... اشاره کرد که در ادامه به شرایط و انواع آن خواهیم پرداخت.
برای اطلاع از سرمایه گذاری در دبی با خرید ملک، فرم مشاوره را تکمیل کنید.
- مزایای سرمایه گذاری در خارج از کشور
- آشنایی با روش های سرمایه گذاری در خارج از کشور
- آشنایی با 11 شرایط سرمایه گذاری در خارج از ایران
- سرمایه گذاری از طریق خرید ملک
- بهترین کشور برای سرمایه گذاری در ملک
- شرایط و مدارک اخذ اقامت با سرمایه گذاری در خارج از کشور
- نحوه سرمایه گذاری در خارج از کشور
- جمع بندی درباره سرمایه گذاری در خارج از کشور
مزایای سرمایه گذاری در خارج از کشور
سرمایه گذاری در خارج از کشور مزایا و برتریهایی نسبت به سرمایه گذاری در ایران دارد که شامل موارد زیر است:
- رشد اقتصادی بالا در کشورهای خارجی پیشرفته؛
- امنیت اجتماعی بالا؛
- امکان دریافت اقامت از برخی کشورها؛
- حفظ ارزش سرمایه به دلیل ثبات اقتصادی؛
- افزایش رفاه و کیفیت زندگی نسبت به ایران؛
- امکان تحصیل رایگان فرزندان در مدارس و دانشگاهها؛
آشنایی با روش های سرمایه گذاری در خارج از کشور
روشهای مختلفی برای «سرمایه گذاری در خارج از کشور» وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. برای انتخاب بهترین روش باید به اهداف، میزان ریسکپذیری، بازه زمانی مدنظر و منابع مالیتان توجه کنید. در ادامه به این روشها اشاره شده است که به توضیح برخی از رایجترین آنها خواهیم پرداخت:
- خرید سهام خارجی مستقیم (FDI)
- گواهی سپرده آمریکایی (ADRs)
- صندوقهای قابل معامله بینالمللی (ETF)
- صندوقهای مشترک بینالمللی (Mutual Funds)
- خرید ملک در خارج از کشور
- سرمایهگذاری در استارتاپهای خارجی
آشنایی با 11 شرایط سرمایه گذاری در خارج از ایران
- زیرساختهای بانکی قوی: بازاری را انتخاب کنید که سیستم بانکی ساده، شفاف و مناسب سرمایهگذاران خارجی را داشته باشد.
- شاخصهای اقتصادی و سیاستهای دولت: سعی کنید به نرخ رشد اقتصادی، قوانین حمایتی و سیاستهای اجتماعی و دولتی توجه کنید تا سرمایهگذاری مطمئنتری داشته باشید.
- بررسی شاخصهای کلاهبرداری و فساد: شاخصهای شفافیت و فساد را بررسی کنید؛ ریسکهای مالی و حقوقی زیادی را میتوان با این تحلیل پیشبینی کرد.
- مهارت نیروی کار و ثبات قوانین: بازاری را انتخاب کنید که نیروی کاری ماهر، قوانین پایدار و فضای مناسب برای نوآوری و توسعه داشته باشد.
- ثبات اقتصادی و همکاری مؤثر با شرکای محلی: توانایی بازار در شرایط بحران و سطح اطمینان به همکاری با شرکای محلی را به دقت بررسی کنید.
- رشد اقتصادی ضعیف و تورم بالا: معمولا بازارهایی با تورم بالا و رشد اقتصادی ناپایدار، ریسک بیشتری برای سرمایهگذاری دارند.
- روند تقاضا و بازگشت سود: امکان انتقال سود به کشور مبدا و درک نیاز بازار از مهمترین ارکان سرمایهگذاری خارجی هستند.
- روابط تجاری بینالمللی: شما باید بررسی کنید که بازار هدف در تعاملات تجاری با کشورهای دیگر چگونه عمل میکند.
- رویکرد مثبت به سرمایهگذاری خارجی: کشورهایی که رویکرد مثبت به سرمایهگذاری خارجی دارند، معمولاً زمینههای همکاری گستردهتر و فرصتهای رشد بهتری را فراهم میکنند.
- بحرانهای اقتصادی و ریسکهای پنهان: شناسایی ریسکهای پنهان، مستلزم بررسی دقیق سابقه جنگ، رکودهای اقتصادی و فقدان حاکمیت قانون است.
- قوانین مالیاتی: آشنایی کامل با چارچوبهای قانونی و مالیاتی کشور هدف، از بروز سردرگمی و زیانهای احتمالی جلوگیری میکند.

سرمایه گذاری از طریق خرید ملک
خرید ملک در کشورهای خارجی یکی از روشهای پرطرفدار سرمایهگذاری است که با اجاره دادن ملک، بازگشت سود سرمایه و حفظ دارایی در برابر تورم میتوان از آن سود بدست آورد.
همچنین با توجه به امکان اخذ اقامت یا شهروندی کشور مقصد، علیرغم ریسکهایی مانند قوانین مالکیت و نرخ مالیات برای سرمایهگذاری در ملک، افراد تمایل زیادی به سرمایه گذاری از طریق خرید ملک دارند. در این روش حداقل مبلغ سرمایهگذاری در املاک برای دریافت اجازه اقامت یا شهروندی در کشورهای مختلف متفاوت است. بنابراین برای تصمیم بهتر باید در مورد میزان پولی که باید پرداخت کنید و امتیازات قانونی که برای شما به همراه دارد، اطلاعاتی دقیقی داشته باشید.
به عنوان مثال، در برخی از کشورها، شما فقط میتوانید اقامت دائم داشته باشید و هرگز تابعیت آنها را دریافت نمیکنید؛ در حالیکه در برخی از کشورها ظرف چند ماه پس از خرید ملک، به شما پاسپورت آن کشور داده میشود.
هزینه خرید ملک در کشورهای مختلف | |
---|---|
نام کشور | هزینه خرید ملک |
دبی | 544,514 دلار آمریکا معادل 2 میلیون درهم امارات |
ترکیه | 400,000 دلار برای دریافت پاسپورت معادل 13,178,720 لیر ترکیه 75,000 دلار برای اخذ اقامت موقت سالانه معادل 2,471,010 (قابل تمدید) |
پرتغال | 304,430 دلار آمریکا معادل 280,000 یورو |
یونان | 271812 دلار آمریکا معادل 250,000 یورو |
سرمایه گذاری از طریق خرید ملک در دبی
کشور امارات به دلیل نزدیکی جغرافیایی به ایران، شباهت فرهنگی و مذهبی، و ایجاد فرصتهای زیاد برای سرمایهگذاران، آن را تبدیل به یکی از کشورهای مورد پسند سرمایهگذاران ایرانی کرده است. با سرمایه گذاری در دبی علاوه بر امکان دریافت اقامت، از مزایای مالیاتی برخوردار میشوید و اگر سودی کمتر از 375,000 درهم کسب کنید، میتوانید از مزایای عدم پرداخت مالیات شرکتی استفاده کنید.
این امتیازات ایرانیان را ترغیب به سرمایه گذاری از طریق خرید ملک در دبی کرده و باعث شده است امارات متحده عربی در 12 سال گذشته به بالاترین میزان فروش و ارزش ملک دست یابد؛ همچنین تا 40 درصد افزایش تقاضا برای سرمایه گذاری را در آینده تجربه خواهد کرد.
خرید ملک در دبی روشی پر تقاضا برای سرمایه گذاری و اخذ اقامت محسوب میشود و بر اساس برخی آمار در سال 1403 حجم سرمایه گذاری ایرانیان در املاک و مستغلات دبی حدود 25 میلیارد دلار تخمین زده شده است. مهمترین نکتهای که هنگام خرید ملک در امارات برای دریافت مجوز اقامت باید بدانید این است که تحت هیچ شرایطی پاسپورت این کشور را نخواهید گرفت.
اما با حداقل مبلغ سرمایه گذاری 2,000,000 درهم برای خرید ملک در امارات امکان دریافت ویزای طلایی امارات را بدست می آوردید و میتوانید از مزایای کار و تحصیل در امارات استفاده کنید. این ویزا برای همسر و فرزندان شما بدون محدودیت سنی صادر میشود و اجازه اقامت ده سال در امارات را بدست می آورید.
بهترین کشور برای سرمایه گذاری در ملک
- امارات متحده عربی
- پرتغال
- بریتانیا
- یونان
- سنت کیتس و نویس
- مالت
- قبرس
- آنتیگوآ و باربودا
- دومینیکا
- سنت لوسیا
- گرنادا
- آفریقای جنوبی
- پاناما
- جزایر کیمن

سرمایه گذاری در خارج از طریق ثبت شرکت
ثبت شرکت یکی دیگر از روشهای سرمایهگذاری صاحبان مشاغل بزرگ ایران در کشورهای خارجی است. اساسیترین گام برای ثبت شرکت کسب اطلاعات کافی و کارآمد از نحوه سرمایهگذاری در کشور مقصد است و معمولاً شرکتها ابتدا بازارهای تجاری را انتخاب میکنند که فاصله فرهنگی و اقتصادی کمی با بازارهای خود دارند.
بطور کلی در سال 2024 بهترین کشورهایی که اجازه سرمایهگذاری از طریق ثبت شرکت را میدهند، کشورهای هند، چین، مالزی، ویتنام، ایرلند، آلمان، انگلستان، فنلاند، دانمارک، کانادا، امریکا و دبی هستند. برخی از مزایای سرمایه گذاری از طریق ثبت شرکت شامل موارد زیر است.
سرمایه گذاری در خارج از کشور از طریق استارتاپ
ویزای استارتاپ یک مسیر برای مهاجرت از طریق راهاندازی یک بیزنس است که کارآفرینان، سرمایهگذاران، متخصصان و مدیران ارشد میتوانند از آن استفاده کنند. در این روش متقاضیان باید یک ایده تجاری منحصر به فرد و نوآورانه داشته باشند.
کشورهای توسعه یافته مختلف اکوسیستمهای استارتاپی قوی ایجاد کردهاند که از کسب و کارهای جدید که ایدههایی دارند و میتواند به اقتصاد کشور کمک کند حمایت میکنند. و ابتدا اقامت موقت قابل تمدید و سپس با سکونت در کشور و ادامه فعالیت کسب و کار استارتاپی، به متقاضیان اقامت دائم میدهند.
شرایط و مدارک اخذ اقامت با سرمایه گذاری در خارج از کشور
برای اخذ اقامت از طریق خرید ملک، ثبت شرکت و سایر روشها در کشور مقصد دلخواهتان، به مدارک زیر نیاز دارید:
- فرم درخواست
- عکس
- پاسپورت معتبر
- مدارک تاییدکننده ورود و اقامت قانونی در کشور
- گواهی سابقه کیفری
- گواهی سلامت
- گواهی پرداخت هزینه ویزا
نحوه سرمایه گذاری در خارج از کشور
- تعیین هدف و میزان ریسکپذیری: هدف سرمایهگذاری خود را بهدقت تعیین نموده و میزان تحمل ریسک خود را ارزیابی کنید.
- تحقیق درباره بازارها و کشورها: وضعیت اقتصادی، سیاسی و رشد کشورها را بررسی کنید.
- انتخاب نوع سرمایهگذاری: صندوقهای بینالمللی، سهام خارجی، اوراق قرضه و سایر گزینهها را بررسی کنید.
- افتتاح حساب در کارگزاری بینالمللی: برای خرید و فروش در بازارهای خارجی نیاز به حساب کارگزاری دارید.
- آشنایی با ریسک ارز و مالیات: نوسانات ارز و مالیاتهای مرتبط با سرمایهگذاری خارجی را در نظر بگیرید.
- شروع با سرمایه کم و تنوعبخشی: سرمایه خود را در کشورهای مختلف و بخشهای متنوع بهصورت هدفمند پراکنده کنید تا ریسک کلی به حداقل برسد.
- نظارت مستمر و بهروزرسانی اطلاعات سرمایهگذاری: وضعیت بازار و تحولات سیاسی را همیشه دنبال کنید.

بهترین کشورها برای سرمایهگذاری و اخذ اقامت در اروپا
اخذ اقامت در کشورهای اتحادیه اروپا، امکان سفر بدون ویزا، آموزش و خدمات پزشکی عالی و دسترسی به فرصتهای شغلی را برای شما فراهم میکند.طی دهه گذشته، کشورهای اتحادیه اروپا 25 میلیارد یورو سرمایهگذاری مستقیم خارجی (FDI) را از طریق برنامههای گلدن ویزا (ویزای طلایی) جذب کردهاند.
اصطلاح Golden Visa معمولاً به اقامت سرمایهگذاران خارجی اشاره دارد که از طریق خرید ملک، اوراق قرضه دولتی یا کسب و کار به اقتصاد کشور میزبان کمک میکنند. در ادامه به برخی از بهترین کشورهای اتحادیه اروپا برای سرمایهگذاری اشاره کردهایم:1- سرمایه گذاری در کشور پرتغال
از سال 2012، این کشور به حدود 13,000 سرمایهگذار و 20,000 عضو خانواده، اجازه اقامت اعطا کرده است. هر چند که در برنامه ویزای طلایی پرتغال تغییراتی شامل ممنوعیت اقامت صرفاً از طریق خرید املاک و مستغلات در اکتبر 2023 معرفی شد. اکنون پنج گزینه ویزای طلایی وجود دارد که میتوانید از آن استفاده کنید:- پرداخت مبلغ 250,000 یورو برای کمک به حفظ میراث فرهنگی پرتغال؛
- سرمایهگذاری در موسسات تحقیقاتی یا صندوقهای پولی و مالی پرتغال به مبلغ 500,000 یورو؛
- سرمایهگذاری حداقل 500,000 یورو برای راه اندازی کسب و کار؛
- فراهم کردن 10 موقعیت شغلی جدید تمام وقت برای شهروندان پرتغالی.
افراد واجد شرایط شامل سرمایهگذار، همسر، فرزندان زیر 26 سال و والدین تحت تکفل مالی آنها، میشود.
2- سرمایه گذاری در کشور یونان
ویزای طلایی یونان، امکان سرمایهگذاری در املاک و مستغلات به ارزش 250,000 یورو یا بیشتر را برای متقاضیان فراهم میکند، اگرچه سقف مبلغ در مناطق برتر اکنون 800,000 یورو است. به طور کلی، یونان چندین روش اقامتی را ارائه میدهد:
- خرید ملک؛
- اجاره در هتلها یا اقامتگاههای توریستی دارای مجوز به مدت 10 سال؛
- سرمایهگذاری مستقیم در اقتصاد یونان، از جمله ثبت شرکت، اوراق قرضه یا سپردههای ثابت؛
- سرمایهگذاری در صندوقهای متقابل یا جایگزین.
واجدین شرایط اخذ اقامت شامل سرمایهگذار، همسر، فرزندان زیر 24 سال که وابستگی مالی دارند و پدر و مادری که تحت تکفل مالی هستند، میشود.
3- سرمایه گذاری در کشور مجارستان
این کشور برنامه ویزای طلایی خود را در جولای 2024 راه اندازی کرد و اجازه اقامت 10 ساله را ارائه کرد. شرایط برای سرمایهگذارانی که میتوانند از این ویزا استفاده کنند به شرح زیر است:
- خرید سهام به مبلغ حداقل 250,000 یورو در صندوقهای سرمایهگذاری مجارستان؛
- سرمایهگذاری حداقل 500,000 یورو در ملک مسکونی؛
- اهدای حداقل 1,000,000 یورو به بودجه عمومی حامی مؤسسات آموزش عالی.
با این ویزا متقاضی اصلی، همسر و فرزندان زیر 18 سال میتوانند اقامت مجارستان را دریافت کنند.
4- سرمایه گذاری در کشور اسپانیا
متقاضیان اخذ اقامت اسپانیا معمولاً میتوانند 500,000 یورو در املاک و مستغلات سرمایهگذاری کنند. گزینههای دیگر برای اخذ اقامت عبارتند از:
- سپرده گذاری 1,000,000 یورو در یک بانک اسپانیایی؛
- به دست آوردن سهام به مبلغ 1,000,000 یورو در شرکتها یا صندوقهای اسپانیایی؛
- سرمایهگذاری 2,000,000 یورو در اوراق قرضه دولتی؛
با این مجوز، متقاضی اصلی و اعضای خانواده برای سه سال اولیه اجازه اقامت دارند، که قابل تمدید تا پنج سال است. افراد واجد شرایط این ویزا شامل متقاضی، همسر، فرزندان تحت تکفل و والدین میشود.
5- سرمایه گذاری در کشور ایتالیا
برنامه ویزای این کشور که زمانی جزء پرهزینهترین برنامههای اروپا بود، از سال 2020 با مبلغ 250,000 یورو آن را به یکی از مقرون به صرفهترین برنامههای اتحادیه اروپا در کنار یونان و مجارستان تبدیل کرده است. چهار گزینه برای اخذ اقامت ایتالیا به شرح زیر است:
- سرمایهگذاری 250,000 یورو در راهاندازی پروژههای نوآورانه رسمی؛
- خرید سهام به مبلغ 500,000 یورو شرکتهای ایتالیایی موجود؛
- سرمایهگذاری 1,000,000 یورو در پروژههای فرهنگی، آموزشی، مهاجرتی یا علمی مورد علاقه عمومی؛
- خرید اوراق قرضه دولتی به مبلغ 2,000,000 یورو با حداقل سررسید 2 ساله.
همسر متقاضی اصلی، فرزندان زیر 18 سال، فرزندان بزرگسال و والدین تحت تکفل مالی، میتوانند اقامت این کشور را دریافت کنند.
جمع بندی درباره سرمایه گذاری در خارج از کشور
به دلیل نوسانات ارزی داخلی، شرایط اقتصادی و اجتماعی نامساعد و هزینههای بالای زندگی، سرمایه گذاری در خارج از کشور یکی از گزینهها برای سرمایه گذاری است، که اخیرا مورد استقبال ایرانیان قرار گرفته است.
اقدام به سرمایه گذاری در خارج از کشور نه تنها به کسب سود وحفظ دارایی شما کمک میکند، بلکه شرایط را برای اخذ اقامت کشور مقصدتان و استفاده از امکانات و زیرساخت پیشرفته، سیستم حملونقل به روز و سایر امکانات کشورهای پیشرفته فراهم میکند. در این مقاله به روشهای سرمایه گذاری مزایا، شرایط و بهترین کشورها برای سرمایه گذاری پرداختهایم.
برای اطلاع از سرمایه گذاری در دبی با خرید ملک، فرم مشاوره را تکمیل کنید.